Om os
Kontakt os Galleri Åbningstider Hvem er vi Ophavsret/Copy Right E-mærket

Her kan du læse historien bag DPH Trading. Find ud af hvorfor vi hedder DPH Trading, hvordan ejer og grundlægger Jørgen Risager kom på ideen med at sælge platter, samt hvordan vores sortiment kom til at indeholde så mange andre fantastiske kvalitetsvarer.

Fra 30 platter til over 300.000

Dansk Platte Handel, i dag kendt som DPH Trading, blev grundlagt d. 1. februar 1972 af den nuværende ejer Jørgen Risager. Firmaet tog sin spæde begyndelse på grundlag af Jørgen Risagers ide om, at handel med juleplatter kunne blive en levevej.

Interessen opstod ved en god middag hos hans svoger og svigerinde i 1970. Svogeren havde købt et personligt lager af juleplatter som en investering i sin pensionsopsparing, og da det i 1970 var meget svært at få fat i juleplatter, var de meget værdifulde.

Dengang skulle juleplatter bestilles lang tid i forvejen hos en isenkræmmer og man kunne udelukkende købe én. Dog var der undtagelser, hvis man havde en god årsag til at bestille flere.

DPH for 45 år siden

15 juleplatter fra både Bing & Grøndahl og Royal Copenhagen

Jørgen var netop flyttet til Odense og svogeren så store muligheder i at opkøbe platter fra byens mange isenkræmmere. Han tilbød Jørgen at købe alle de platter, han kunne skaffe mod en overpris på 5 kr. pr. stk. Jørgen Risager ville ikke give nogen løfter, men han ville i hvert fald forsøge at finde alle de juleplatter, han kunne.

Det lykkedes Jørgen Risager efter mange strabadser at skaffe 30 juleplatter; 15 Bing & Grøndahl juleplatter fra 1970, samt 15 juleplatter fra Den Kongelige Porcelænsfabrik. Udsalgsprisen dengang var kr. 30,65 pr. stk.

Jørgen besluttede efter et tjek af privatøkonomien, at han havde råd til ikke at sælge platterne lige med det samme og beholdte platterne selv. I december 1971 satte Jørgen så platterne til salg.

Den første, der henvendte sig, købte alle platterne til en pris af kr. 45 pr. stk. Ideen til firmaet var grundlagt og bekræftet. De første 30 platter blev således starten på DPH Trading som i dag forhandler tusindvis af platter i ind- og udland.

DPHs varelager i den oprindelige butik

Sortimentet voksede

I stedet for at starte på sin arbejdsplads fik Jørgen Risager lov til at tage orlov for at afprøve sin forretningside. DPH Trading blev altså startet på et meget spinkelt grundlag.

Starten for Dansk Platte Handel var hård. Ingen banker eller sparekasser troede på ideen. Der var derfor meget få penge at handle platter med. Handlen med platter var heldigvis en blomstrende forretning i Bolbro, Odense. Her lå butikken de første 10 år.

Købeinteressen var stor - både blandt danskere og amerikanere. Dengang handlede Dansk Platte Handel udelukkende med platter og lidt figurer.

Sortimentet voksede dog hurtigt til at indeholde et stort udvalg af danske og udenlandske platter, figurer, samt stel.

Den nuværende adresse på Løkkegravene 49 i Odense N blev købt i 1982. Umiddelbart efter overtagelsen af den nye ejendom dalede interessen desværre for platter både på det danske og det amerikanske marked.

Gode råd var nu dyre og DPH Trading måtte finde en ny indtægtskilde for at holde udgifterne fra døren. Derfor importerede vi, som supplement til platterne, antikke, semi-antikke og nye kinesiske samt japanske vaser og krukker.

DPHs første lampeudstilling

Fra vaser til lamper

Lampeværkstedet blev skabt grundet større efterspørgsel på lamper end vaser

Da de fleste kunder foretrak lamper, frem for vaser og krukker, indrettede Dansk Platte Handel kort efter et lampemonterings-værksted.

Samtidig blev vores virksomheds navn ændret til DPH Trading. Da varesortimentet nu også bestod af lamper og krukker, virkede Dansk Platte Handel ikke længere som et passende navn.

Vores forbindelse til Japan kom senere DPH Trading til gode ved et besøg fra de japanske leverandører. De faldt omgående for udseendet af de danske juleplatter. Det blev starten til stor eksport af platter til Japan. Eksporten begyndte i 1989 og fra 1993 eksploderede japanernes interesse for danske samleartikler.

Udvidelser og udvikling

Begrænsningens kunst har aldrig været Jørgen Risagers største talent. Gennem årene har firmaet gennemgået både udvidelser og udvikling. I 1984 blev Jørgen Risagers kone, Inger Risager, ansat som salgsrepræsentant for virksomheden.

Kort herefter, i 1986, blev også hans datter, Lone Risager Therkelsen, ansat. Lone blev i første omgang udelukkende ansat som hjælp i en travl periode, men Lones interesser for handel, og ikke mindst for smukke ting, fik hende til at gå fuldhjertet ind i virksomheden og blev et fast medlem af de ansatte.

Varesortimentet er også blevet udvidet flere gange og været igennem stor udvikling. Flere gange har det været nødvendigt at bygge til, både til showroom og øget lagerplads. I dag forhandles mange varemærker fra både nær og fjern. Det er dog stadig samleartiklerne fra Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl, der er "rygraden" i firmaet.

Hos DPH Trading har vi også et stort udvalg i belysning og lampeskærme, orientalsk kunst, kinesisk porcelæn, stel, mundblæst glaskunst, samt meget mere.

Lampe-monteringsværkstedet er nu en lille niche-produktion, som mange af DPH Tradings kunder har haft stor glæde af. Vores udvalg vokser stadig og der kommer hele tiden nye og spændende produkter til.

Belysningsudstilling i 2017 hos DPH

DPH Trading online i slutningen af 90érne

På IT-området har DPH Trading altid været i front. Blandt andet fordi Jørgen Risager er voldsomt fascineret af computerens fantastiske evner og muligheder.

På kundefronten er computeren, og internettet især, et funktionelt og hurtigt medie. DPH Trading er konstant i kontakt med kunder og samlere over hele verden. Den kontakt ville være uopnåelig uden internettet.

DPH Trading udviklede et nyt website og e-butik i millionklassen for at kunne håndtere de mange tusinde forskellige produkter så effektivt som muligt. I mange år var denne investering langt fra rentabel, da udviklingsomkostningerne slet ikke kunne betales af omsætningen i webshoppen. Webshoppen er gennem årene blevet forbedret, og udskiftet flere gange.

DPH arbejder hele tiden på at udvikle, forbedre og justere funktionerne i webshoppen, så du som kunde får den bedste oplevelse. Senest har vi lanceret et helt nyt site i 2022.

Figurudstilling hos DPH i 2017

Opkøb af varelageret fra Sveriges største forhandler af samlerartikler

I starten af 2017 blev vi kontaktet af en sød dame fra Sverige. Hun havde for år siden købt Benny Johansons lager, efter han stoppede med sin forretning, BESAM, som i mange år havde til huse på V. Storgatan 5 (box 137) 570 30 Mariannelund, Sverige. Vi drog til Sverige og så på et enorme parti af samlerartikler, som stod opmagasineret i en kæmpe lagerhal.

I første omgang sagde vi nej tak til at købe de mange varer, men efter nærmere overvejelse kunne vi godt se, at hvis nogen skulle kunne købe disse ting og få det sat i system, så burde det være os.

Vi indkøbte 6 stk. 40´fods containere til at transportere varerne hjem fra Sverige. Spændingen var stor, da vi skulle til at pakke de mange tusinde kasser ud med gammelt porcelæn og glas, mv.

Her ses et par billeder fra ankomsten og starten af udpakningen af alle varerne fra BESAM, Mariannelund Sverige:

Så ankommer alle containerne fyldt med Vintage porcelæn fra Sverige

Containerne blev sat på plads i Løkkegravene

Vi arbejder på at få udpakket alle varerne fra Sverige (Besam Mariannelund)

Vi fik sat hylder i nogen af containerne så vi kunne få orden på den enormt mange varer

Alle de mange varer fra Sverige blev udpakket og sorteret. Det tog næsten et halvt år, at få styr på de mange varer fra bl.a. en del danske fabrikater som;

Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl, Desiree,

og mange udenlandske som fx.

Rørstrand, Porsgrund, Arabia, Gustavsberg, Elgporcelæn/ Elgporslin A. Holhte Norske Tin produkter, Gefle, Goebel Porcelæn, Hackefors, Hansa, Måstad Tinnvarefabrikk, Ravn Porcelæn/Porslin, Svenske Scandia Present og mange flere.

Varelagret blev på den måde udvidet med mere end 140.000 produkter, fordelt på mange allerede oprettede varenumre og over 4.000 nye, således at det samlede antal varenumre i 2021 der blev vist på DPHs website oversteg 15.000 unikke produkter.

Bæredygtighed og Corona gav endnu mere vind i sejlene

I 2020 da Danmark lukkede ned d. 11. marts, i forbindelse med det stigende antal Covid-19 smittede, lukkede DPH også den fysiske butik i Løkkegravene for besøg. Herefter gik der nogle uger, hvor vi absolut ingenting solgte, men heldigvis begyndte vores kunder at købe online. Mange mennesker begyndte at handle online, og DPH enorme udvalg af både nye og gamle samlerartikler, pynt, nips, osv. reddede os. DPHs online omsætning steg markant, så i dag har online salget til private (B2C) og virksomheder overhalet både en gros salget (B2B), og salget fra den fysiske butik i Odense N.

Det faktum at mange har fået øjnene op for at gammelt ikke er skrot, men godt, er også med til at skabe en større interesse for de mange smukke gamle (retro) ting, som mange også kalder genbrugsguld. At trenden med at købe nyt og smide væk er blevet brudt, sammenholdt med en bæredygtig tankegang, hvilket har givet plads til de klassiske design og gode kvaliteter, der har givet øget omsætning hos os, hvor vi med stor glæde ser, at gammelt og antikt bliver en del af den moderne, charmerende boligindretning igen.