Kvalitet
Generelt om produktkvalitet Antikke og brugte varer Års-artikler Sådan markerer Royal Copenhagen 2. sortering Kvalitet af lamper Aldersbestemmelse

Bing & Grøndahl sorteringsvarer kan skelnes på en ridse i glasuren

Bing & Grøndahæ ridse i tårne

DPH tjekker naturligvis alle varer og kategoriserer alt porcelæn, så du nemt kan se, om der er tale om 1. eller 2. sortering, men handler du privat eller på diverse loppemarkeder mv., er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan du tjekker kvaliteten på porcelænet.

Bing & Grøndahl har markeret alle deres 2. sorteringsvarer med en lille ridse i glasuren på fabriksmærket, som findes i bunden af varen (igennem De Tre Tårne).

Sjældent 2. sortering årsartikler fra Bing & Grøndahl

Sjældent 2. sortering årsartikler fra Bing & Grøndahl

B&G årsartikler er stort set aldrig blevet produceret i 2. sortering. Derfor findes næsten ingen årsartikler i 2. sortering.

Hvis en Bing & Grøndahl årsartikel kategoriseres som 2. sortering, er det oftest fordi varen ved DPH Tradings kvalitetstjek ikke opfyldte den normale 1. sorteringskvalitet. Varen sælges derfor billigere som en 2. sorteringsvare.

Bemærk! Årsartikler fra Bing & Grøndahl er udelukkende produceret i 1. sorteringskvalitet. Figurer, vaser, stel m.m. fra Bing & Grøndahl er til gengæld produceret i både 1. og 2. sorteringskvalitet.

Stadig i tvivl?
Se videon her, hvor Lone guider dig gennem 1. - og 2. - sorterings Bing & Grøndahl porcelæn