Tips og Ideer
Lav din egen kageopsats Platter som vægdekoration Hvordan laves platter? Georg Jensen julepynt Rensning af sølvtøj mv. Kan dit porcelæn tåle maskinopvask og microbølgeovn? Hvad er forskellen på fajance og porcelæn? Hvad er forskellen på overglasur og underglasur? Må man spise af juleplatter? Gode grunde til at købe brugt Sådan indretter du et retro-hjem

Nedenfor ses forskellige billeder til inspiration til boligindretning.

Side: 1 2

Lad dig inspirere af de mange billeder herunder.... Brug dine gamle platter, figurer, sølvbakker, glas osv. til at lave ny og spændende indretning. - Under billederne finder du link til mange af de viste produkter.

Arabia stentøj i flot opsætning

Her ser vi en flot opsætning holdt i de mørke farver fra Arabia. Arabias årsplatter med motiver fra den finske saga Kalevala kan ligesom Royal Copenhagen juleplatter anvendes til at spise af, så her ser du dem anvendt til lidt morgenmad og Arabias æggebæger til ægget. En tinlysestage fra Scandia Tin er sat til at give lidt stemning.

Æggebægre i blå og hvid, der passer med blåmalede stel

Vi har her sat nogle blå og hvide æggebægre, der passer fint sammen med både blå blomst og musselmalet fra Royal Copenhagen.

Æggebægre i mange farver og mønstre

Her er æggebægre sat sammen med den nye vase i Royal Copenhagen påskeæg.

Rørstrand juleplatter til servering

Her benyttes også Rørstrands juleplatter til en lille servering sammen med et æggebæger og en kop varm kaffe.

Rørstrand mors dag platter

Rørstrands morsdagsplatter er også velegnede til servering og lette anretninger.

Rørstrand fars dag platter

Røstrands farsdagsplatter kan anvendes på samme måde.

Hackerfors mors dag platter

Her er Hackefors morsdagplatter, der dog ikke kan anvendes til at spise af, sat flot op sammen med Rørstrand blomster miniplatter. Disse kan bruges til f.eks. at sætte tebreve på.

Ravn mors dag platter

Ravn mors dag platter er meget flotte og farverige, men er ikke velegnede til servering. Her er de sat sammen med en Rørstrand folkedragt miniplatte til tebreve og et krus med blomstermotiv.

Royal Heidelberg mors dag platter

Her har vi en flot bordanretning med Royal Heidelberg mors dag platter, der er velegnede til at spise af, sat sammen med den berømte Elsefigur.

Tettau mors dag platter

Her har vi den fine borddækning sat med Tettau mors dag platter, hvor motivet med heste passer fint sammen med figuren af en Lippizaner med føl.

Orrefors mors dag platter i glas

Svenske Orrefors mors dag platter i blåt glas med motiver i guld.

Porsgrund Mors dag platter

Porsgrund mors dag platter sat flot op sammen med en Holmegaard vase og blomstret krus.

Porsgrund fars dag platter

Porsgrund fars dag platter sammen med Rørstrand folkedragt miniplatter.

Porsgrund påskeplatter

Porsgrund påskeplatter sat sammen med påskeæg fra Royal Copenhagen og æggebægre med kyllinger.

Koboltblå påskeplatter og æggebægre

Påskeplatter i koboltblå med guld med matchende æggebægre giver en flot påskeindretning.

Glaskunst og Hummel mors dag platter

Flot glaskunst sat sammen med Hummel mors dag platter.

Hummel mors dag platter med søde dyr

Hummel mors dag platter med søde dyr kan skabe en rigtig flot indretning.

Opsætning med mindeplatter, rundskuevase, Asmussen lysestager og figur af Nathan den Vise

Her er en opsætning, der kombinere gamle mindeplatter med en rundskuevase og to flotte Asmussen lysestager med Royal Copenhagen figuren af Nathan den Vise ved siden af.

Her er turkis den gennemgående farve. Friske blomster i flotte glasvaser og hyggelys skaber en fantastisk stemning.

Juleplatter, H. C. Andersen kop, amforaer og Holmegaard lysestager

Denne flotte opsætning sætter Royal Copenhagen juleplatter med en Desiree julekop brugt som lille blomstervaser sammen med Holmegaard lysestager og amforaer.

Her ses de smukke Desiree juleplatter sammen med en klassisk indretning. - Den behagelige hvilestol, hygge lampen og den stående guld Buddha.

Juleplatter, Asmussen lysestager og ballerina figurer

Her finder vi juleplatter sat sammen med figurer af ballerinaer og Asmussen glaslysestager. Foran er sat en lille vase med blomster.

Den hyggelige morgen starter med morgenkaffe på sengen... En smuk sølvbakke med Musselmalet og Mega Mussel. - En Lene Bjerre lampe og store mundblæste glas urtepotter fx. til orkideer.

Farverige elefanter i glas med lampe, lysestager og metalurtepotte

Vores sjove farverige glaselefanter er her sat i skarp kontrast til en lampe, lysestager og vase i krom og glas. Bemærk hvordan farvespillet fremhæver elefanterne.

De blå nuancer er kommet tilbage. Igennem tiderne har danskerne altid holdt af de blå nuancer. - De store danske porcelænsfabrikker er blevet verdenskendt på deres underglasurteknik og de blå farver, som findes i de blåmalede kaffestel og spisestel, fx. Musselmalet, Blå Blomst, Empire, Julerose osv. De blå farver findes også i de gamle figurer og vaser. - Her ses et miks af kinesiske vaser og kinesisk lampe, sat sammen med juleplatten / kagetallerken og kaffekoppen fra Porcelænsfabrikken Desiree og Porcelænsvaser fra Bing og Grøndahl.

Stor figur af isbjørn sammen med lampe, lysestager og urtepotte

Her er farvespillet mere afdæmpet i forhold til hinanden. Den store isbjørn glider nemt ind sammen med den høje slanke lampe, vasen og lysestagerne. Kontrasten finder man i den lille røde blomst placeret i fyrfadslysestagen foran isbjørnen.

Brug de gamle Bing & Grøndahl juleplatter på en ny måde. Blåt er godt!

Stor ridder og jomfru figur ved siden af glaslampe og lysestager

Denne store opsætning kombinerer figuren Jomfru og Ridder med en stor flot glaslampe og to stor lysestager for at bryde farverne er der foran sat en fyrfadslysestage med en rød blomst og to Asmussen fyrfadsstager.

De gamle klassikere kommer til ære og værdihed igen. Her ses en indretning med store gamle porcelænsvaser med landskabsmotiver fra Bing & Grøndahl eller Royal Copenhagen, Bjørn Wiinblad design, i sorte og hvide nuancer fra Keramik fabrikken Nymølle. Helt til højre ses en kongelig porcelænsfigur af to piger, " Amagerpiger"

Igen her ses Le Klint bordlampen sat sammen med Bjørn Wiinblad platter mv. samt en sort Holmegaard vase.

Stor kinesisk vase og lampe i blå nuancer sat sammen med Royal Copenhagens meget populære stel Musselmalet. - En lækker sølvbakke, bagerst en lysestage med topglas, som gør det muligt at bruge dine gamle lysestager til fyrfadslys.

Farverig glasvase med buddha, lampe og lysestager

En buddha mellem kuglelampe og kuglelysestager sammen med blomster sat i en farverig glasvase og en enkelt blomst i en fyrfadsstage.

Her ses en opsætning med en gule lampe og gul vase og vi har fundet en gammel smuk blå påskeplatte fra Bing & Grøndahl frem og sat den på plattestativ. - En anden måde at bruge de gamle platter på.

Figur af egern med klassisk lampe og lysestager

Her er en isspand brugt som blomstervase ved siden af en figur af to egern sat foran en flot lampe og to lysestager.

Stilren klassisk indretning med blå nuancer. Gamle vaser fra Den kongelige Porcelænsfabrik med friske blomster. Store kinesiske vaser.

Find din farve. Sammensæt din indretning med de farver, du holder af. - Her er temaet turkis. Det turkis og gule i den smukke mundblæste glasvase passer sammen med de turkis fyrfadsglas lysestager fra Holmegaard, samt med de farvestrålende årskrus fra Royal Copenhagen. - Her sat sammen med en stagelampe fra Lene Bjerre.

Vase i glaskunst med grøn figur og vase sammen med to lysestager

Den røde glasvase er sat i kontrast til den grønne Von Schierholz krukke og Ipsen figur, hvor guldbelægningen på krukken matcher over til messinglysestagerne.

Komposition af messingstager, rund vase med blå, lilla, grønne og røde farver, alt sammen med guld staffering. - En bordlampe i gyldne farver.

Stor vase med blå flaske og lille urtepotte på bakke med vaser og marmorkrukker omkring

Sortiment af vaser, krukker og fyrfadslysestager i matchende stil med en rustik træbakke.

Her er en anden opsætning. På væggen har vi hængt hvide Bing & Grøndahl platter med guld og sort. - Platterne er ret almindelige, da de blev lavet i ret store antal i 70érne, men de var dyre, da de kom frem i sin tid og kvaliteten fejler bestemt heller ikke noget. - I den rigtige sammenhæng er disse platter meget dekorative. - Måske skulle du gå på jagt i dine gemmer og finde nogle af de gamle platter frem igen. - (kan naturligvis også købes hos os.. )

Stor vase med kongeplatte af Christian IV ved siden af Asmussen hexastager

Her er en platte med Christian IV sat sammen med en flot rustik vase og Asmussen Hexastager.

To klovnefigurer i glas foran gul glasvase, lanterne og frugtskål

I det mere festlige hjørne har vi to glasklovne sat sammen med en flot glasvase, frugtskål, lanterne og fyrfadssten.

En blå Kina lampe med kinesiske skrifttegn, en gammel Aluminia vase. - Bagerst ses en keramikvase med friske gule rose, sat sammen med det blå Musselmalede porcelæn på en lækker sølvbakke.

Figur af jomfru og ridder ved siden af en frimurerplatte og Royal Copenhagen krukker

Stor figur af Jomfru og Ridder med frimurerplatte, to Asmussen lysestager og Royal Copenhagen krukke og vaser.

Mors dags platter på væggen.... det er ikke helt yt! Brug de smukke gamle platter på en ny og spændende måde, brug dine boligmagasiner, og dine gamle arvestykker, lav en komposition af smukke ting. - Her ses en kinesisk lampe med cylinder formet rund lampeskærm, et gammelt mindekrus fra Royal Copenhagen bruges til kuglepensholder, et fyrfadslys i poleret sten samt en kæmpestor bowle i overglasur fra Royal Copenhagen.

Japansk Kutani lampe med løs træfod, og skærm i matchende farve. - Her sat sammen med farvestrålende glaskunst.

Platte med islandsk falk, asmussen lysestager og Royal Copenhagen vaser og krukker

Mindeplatte med islandsk falk sammen med hvide vaser og krukker foran Asmussen lysestager.

Et miks af gamle platter med både Bing & Grøndahls mindeplatter samt en juleplatte helt til højre. - Platterne behøver ikke være samme størrelse. Sæt platterne op som en kollage. - Det giver et nyt og moderne look.

Buddha flankeret af mindeplatter og venskabsfigur bagved bakke med Asmussen lysestager

Venskabsfiguren er her sat i en flot opstilling med mindeplatter for Margrethe II og Frederik IX sammen med en buddha og en bakke med Asmussen Hexa lysestager.

Glas er et fantastisk materiale. Her ses Holmegaard Base Glas bordlampe med en Le klint skærm, samt et sæt mundblæste glasfugle, en mindre blomster vase og en stor gulvvase i flotte farver.

Man kan ikke undgå at komme til at tænke på forår, når man ser friske blomster og den smukke gule farve. - De første blomster vi ser efter vinteren i Danmark er de gule Erantis, og derfor ligger den gule farve i manges underbevisthed som forårsbebuder.

Juleplatter med rådyr sammen med figurer af rådyr og vase med landskab

Her har vi et ensemble af naturmotiver med Bing & Grøndahl juleplatter med dyr sammen med rådyrfigurer en vase med landskabsmotiver foran en Bing & Grøndahl bordlampe. I Midten er sat to Asmussen Hexalysestager.

En opsætning med sølv og sort er altid flot. For at bryde det ensfarvede, har vi brugt store gulv stager med bordeaux bloklys, matchede friske tulipaner og en bordeaux oval skærm til Lene Bjerre stage lampen. Igen er det et miks af stilarter, som er med til at give en hel personlig stil. - Det Japanske samurai par og de gamle kongelige juleplatter ville de fleste nok ikke kunne finde på at sætte sammen, men på den rigtige måde kan næsten alt lade sig gøre. - Bare gå i gang med at eksperimentere....

Aluminia børnehjælpsfigurer og platter ved siden af Roya Copenhagen figurer og platte

Dette ensemble er en smuk modstilling af en Aluminia juleplatte og Bryggeriplatte samme med to børnehjælpsfigurer stillet overfor to figurer fra Royal Copenhagen og mindeplatten for sammenlægningen af Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl.

Her næsten den samme opsætning dog er lampen her en anderledes og spændende kinesisk antikrød lampe med fugle og blomster, som matcher til platten på væggen, som er en Hutchenreuter platte, designet af Ole Vinther.

Stor buddha sammen med rød glasvase og Asmussen lyseholdere på rund opsats

Den flotte mørkerøde glasvase er her sat sammen med en buddha og Asmussen lyseholdereAsmussen årsstagen.

Frisk op med gult. Her ses en gul bordlampe med matchende vase.

Buddha ved siden af lille lamp og spejlbakke med lysestager

Her er et gennemgående gyldent tema med lysestager på en spejlbakke ved siden af en gylden og sort lampe og buddha.

Her ses en ide til en opstilling i stuen, i entreen eller hvor der lige trænger til lidt lækkert for øjet. - Friske blomster i tulipanvase, en stor bordeaux lampe med sort skærm, midt på bordet står en gammel stentøjsbjørn fra Bing & Grøndahl. - For at give det hele et hyggeligt og imødekommende look er der placeret en lækker bog og et sæt briller.... Under bordet står en antikrød kinesisk krukke, også kaldet Temple Jar og ved siden af står en stor kongelig figur af tiger.

Side: 1 2