Tips og Ideer
Lav din egen kageopsats Platter som vægdekoration Hvordan laves platter? Ideer til boligindretningen Georg Jensen julepynt Rensning af sølvtøj mv. Hvad er forskellen på fajance og porcelæn? Hvad er forskellen på overglasur og underglasur? Må man spise af juleplatter? Gode grunde til at købe brugt Sådan indretter du et retro-hjem Hvornår er det okay at pynte op til jul?
Kan porcelæn tåle maskinvask?

Pas på dit porcelæn med få gode råd fra DPH!

Mange bruger ikke sit fine og dyre service til hverdag. De frygter, at det fine service vil blive beskadiget i opvaskemaskinen eller i mikrobølgeovnen. Det er en skam! Derfor har vi i denne guide valgt at beskrive, hvorledes dit stel kan benyttes i hverdagen med brug af eksempelvis opvaskemaskine, mikrobølgeovn og lignende.

Hvide- og Blåmalede underglasur stel tåler opvaskemaskine og Mikroovn

Generelt kan det siges, at størstedelen af de hvide- og blåmalede stel med underglasur dekoration og indglasur f.eks. Hvid Riflet, Musselmalet, Blå Blomst, Empire, Mega, H. C. Andersen stellet osv. tåler at blive vasket af i opvaskemaskinen og brugt til opvarmning i mikrobølgeovnen, dog undtaget stel med metalkanter (f.eks. guldkanter) og metal/guld dekorationer.
Det gælder også fajance (fx. Blåkant) som også uden problemer kan sættes i opvaskemaskine.

Blandt andre tester Royal Copenhagen løbende på laboratorium porcelænets evne til at kunne anvendes i opvaskemaskine. Produkter med dekorationer i guld, sølv eller andet metal anbefales af fabrikanterne at vaske i hånden, såfremt der ikke på produktets emballage opfordres til andet.

Porcelæns- og fajance-servicer kan klare opvarmning i mikrobølgeovn, hvis de ikke er dekoreret med guld, sølv eller andet metal, som kan beskadiges i mikrobølgeovnen.

Kan juleplatter vaskes i opvaskemaskinen?

Juleplatter fra Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl og Desiree er underglasur-dekorerede og kan derfor sagtens vaskes i opvaskemaskinen uden problemer.

Stel med guldkanter og gulddekoration (overglasurdekoration)

Er dit stel derimod med en overglasurdekoration (fx. Flora Danica), fraråder vi at vaske dette i opvaskemaskinen. Dog kan de mere moderne udgaver (fx Flora og Stjerne Riflet) sættes i opvaskemaskine, men på længere sigt anbefaler vi håndopvask.

Har dit stel dekorationer i guld, sølv eller andet metal, anbefaler vi dig at vaske dem i hånden, medmindre brochuren opfordrer til andet.

Kan service fra Royal Copenhagen anvendes i mikrobølgeovnen?

Ja, et service af porcelæn eller fajance fra Royal Copenhagen er sikkert til mikrobølgeovnsbrug. Dog fraråder vi kraftigt at bruge produkter med dekoration i guld, sølv eller andet metal i mikrobølgeovnen. Dette fordi sådanne varer med guld, sølv eller andet metal vil blive beskadiget af mikrobølger.

Smukt Royal Copenhagen porcelæn

Kan service fra Royal Copenhagen anvendes i en almindelig ovn?

Vi anbefaler vores kunder, der ønsker at bruge blandt andet Royal Copenhagens stel i en almindelig ovn, at varme stellet langsomt op og ligeledes langsomt ned. Store temperaturudsving kan i værste tilfælde sprænge porcelænet. Eksempelvis bør service, der tages ud af ovnene stilles til afkøling på en rist eller lignende.

Desuden fraråder vi at anvende varmluftovne.

Smukt Royal Copenhagen porcelæn